Tuesday, January 25, 2011

Stockholm vintertid


Det var länge sen jag var i Stockholm vintertid. Bodde där runt 2003-05 och tyckte bl.a. det var riktigt härligt med alla varierande promenader man kunde ta inne och utanför stan. Kunde ofta vara ute i tre fyra timmar i sträck. När det är is på Riddarfjärden så är det ju även många som promenerar eller åker längdskidor där.



Pluggade bl.a. pedagogik, webb, bild och en kortkurs i film och manusskrivande. En spännande sak med pedagogiken tycker jag är själva inlärningsprocessen. Det här hur vi människor lär oss på olika sätt, exempelvis om man är auditiv, visuell eller kinestetisk. Ofta har man ju lite av varje, men vilket man föredrar har ju stor betydelse för hur väl man lyckas ta till sig en viss kunskap.


Jag bodde ute i ett studentboende ute i Tullinge (ovan), precis invid ett flygfält som dock inte användes speciellt ofta annat än för halkkörningsövningar. Det var som att bo ute på landet fast ändå ha närheten till storstan. Kommunikationerna var inte de bästa dock, först buss och sen pendeltåg om man skulle ta sig in till stan och det tog ofta alldeles för lång tid.
Det var för det mesta lugnt och skönt att bo där, ända till den kväll en boende under drogpåverkan slog sönder fönstrena på bottenvåningen. Han blev omhändertagen av polisen över natten, men fick trots detta bo kvar. Samma sak hände veckan därpå. Någon riktig hjälp fick han inte heller dessvärre. Inte roligt att bo där under den tiden, men det var i slutet på terminen så själv hade jag inte så lång tid kvar.


Tycker om att gå runt i Gamla stans vackra gränder. Här ovan och nedan är några bilder därifrån.
Från denna stadsdel finns även http://www.gamla-stan-stockholm.se/  med en hel del fakta och bilder.
Längst ned här en bild från Skeppsholmen.




No comments: