Tuesday, January 18, 2011

Kuroshio Sea aquarium, Stora barriärrevet och Lega travel






http://www.youtube.com/watch?v=u7deClndzQw


Här ovan är världens näst största akvarium, från Kuroshio Sea, som ligger i Ocean Expo Commemorative National Government Park in Okinawa, Japan.

Great Barrier Reef, Stora barriärrevet, har en hemsida med underbara bilder och bra upplägg med massor av fakta. Man kan exempelvis snorkla, dyka, paddla kajak, fiska, skydiving och mycket annat, det finns flertalet andra vattensporter att välja på och även spa.  Ja, man kan tydligen göra det mesta plus att det finns många upplevelseparker i närheten av området. Coral Reef alliance arbetar för att rädda korallreven och på deras sida hittar man en hel del forskning och fakta kring hur man arbetar och om korallrev runt om i världen.

Läste för en tid sen att David Lega har satsat på att ordna resor för funktionshindrade, baserat på individens egna unika behov. Själv behövde han ofta kontakta minst 6-7 personer för att varje gång kunna komma iväg på en resa, vilket var mycket komplicerat i längden. Han och en kollega beslutade sig för att göra något åt saken. Sedan augusti finns nu Lega Travel. På hemsidan finns mer information och även en del reseskildringar. Se även http://www.lega.se/en/index.asp

No comments: