Tuesday, November 16, 2010

Ölandsbilder


Har inte blivit att jag skrivit på ett tag nu, varit lite trött och ur form och då kan det bli lite glest med uppdateringar tyvärr..

Har sen dessutom haft besök från Ukraina, USA, Nederländerna och Finland. Sånt kräver ju lite uppmärksamhet också. :) Vad bjuder man på t.ex. i matväg, sånt tål att tänkas på. Det gäller ju även om man är laktosintolerant och planerar att åka till exempelvis Teneriffa. Jag rekommenderar att man planerar i god tid i förväg. Det är inte alltid lätt att veta vad som bjuds på hotellet eller finns tillhanda i livsmedelsbutiker i krokarna där man bor och det blir troligtvis svårt att ta med sig allt man behöver hemifrån.
Idag blir det lite bilder från Öland. En perfekt ö att ta sig fram med bil på!



Såvida inte småvägarna är vattenfyllda som ovan och man nästan fastnar med bilen istället. (kan även hända den bästa så kom inte och säg att jag inte varnade.)

Såklart är det även perfekt att cykla här!

Kossor som betade ute på en gräsplättö i vattnet. Har ingen aning om hur de kom ut dit, simmade de måntro?


Fina sandstränder, som ovan, Böda. Sol nästan varje dag. (det gäller även denna vinterdag, snart blir det ut och få ännu mer D-vitamin till sig...)

Vallmo. Mycket härlig flora och fauna, längs vägarna och på ängarna.


Raukar, dessa finns även på Öland alltså. Kring Byxelkrok till.


Windsurfing på Hagapark. En annan sport som var populär är den där man håller som i en drake och kan flyga rätt långt upp över vattenytan, Kitesurfing... Har dock inte provat någondera.

Hembygdsgård.

No comments: