Friday, February 11, 2011

Nyheter från Dagens homeopati

Dagens homeopati - vetenskapen om tillämpningen av homeopati, är en webbsida som jag nyligen upptäckt eftersom jag kommit att intressera mig för området. Där läste jag att på en majoritet av Norges sjukhus erbjuder man patienterna flertalet alternativmedicinska behandlingar inklusive homeopati. Så där har de kommit en bra bit längre än i Sverige, antar jag.
På en annan sida skriver de att det är möjligt att bota autism med homeopatisk behandling, vitamintillskott och kostomläggning. Som exempel på detta visar man klippet "Saving a lost generation" .

I en artikel på samma webbsida, från den 27 februari, står det att ny forskning från Indien visar att nanoteknik kan vara förklaringen till vad som händer med den homeopatiska medicinen vid potentiering, då medlet skakas och spädes. Homeopater har haft svårigheter att förklara vad i den homeopatiska medicinen som gör den verksam men nobelpristagaren Luc Montagnier (HIV-viruset som orsakar AIDS) förklarade i somras att han kommit på vad det är i homeopatin som gör att den fungerar och visar på resultat från forskningen på DNAsekvenser tillhörande patogena bakterier och virus som kan ge upphov till särskilda nanostrukturer i vatten och att dessa kan avge lågfrekventa elektromagnetiska vågor. Forskare i Indien har nyligen också hittat nanopartiklar i skakad och spädd lösning. De undersökte medicin gjord på guld, koppar och järn som de granskade i elektronmikroskop där de då fann nanopartiklar i lösningen. (läs mer på Dagens homeopati)
Enligt en annan artikel med tillhörande studie stod det att homeopatin även visat sig vara effektiv på både katter och hundar.

No comments: