Tuesday, March 22, 2011

En fjärils vingslag


Hittade ett härligt Youtubeklipp från Positano på Amalfikusten i Italien. Även den här Italienska receptsamlingen med många fina bilder.
Reseguiden.se skriver om Jorden runt på 10 bilder som ett förslag på jorden runtresa. Men det fick mig snarare att bli inspirerad att göra någon typ av res-quiz. Ska sätta ihop det när jag hinner.

* * *

Jag tror att den här jordbävningen ska få oss att tänka efter och mer värdesätta det vi har och jorden vi har. Att när det händer naturkatastrofer av det här slaget finns det alltid saker man kan lära sig och som naturen har att säga oss, om man orkar lyssna. Det verkar krävas många väckarklockor och så ljudliga för att väcka upp många av oss. Sägs det inte att vi får lika mycket information till oss under en dag som man fick under en hel livstid för drygt hundra år sen. Förutom att det är en tragedi av omätliga proportioner, ja rätt så ofattbar för mig som själv är på avstånd ifrån det, så kan det kanske vara så att den har ett individuellt budskap åt var och en. På ett eller annat sätt får det ju ändå konsekvenser för alla. För den som inte insett det tidigare kan det här bli en påminnelse om att vi kan vara mer tacksamma för det vi redan har, att vi blir bättre på att ta vara på människor runt omkring oss - inklusive oss själva - eller någon annan som behöver stöd eller hjälp. Snarare det än att man lägger allt för mycket tid eller vikt vid det som egentligen inte är så väsentligt. Även om man gör bara något litet för de som står närmast så har det ju en förmåga att sprida sig, som ringar på vattnet…




"Be thankful for what you have; you'll end up having more. If you concentrate on what you don't have, you'll never, ever have enough."


Var igår ute och gick en härlig vinterpromenad på isen, har lagt ut lite fler bilder på det här och här.

No comments: